Hola famílies, 

Els Cangurs us volem explicar una de les coses que més ens agrada del pati, ja sabeu que les motos ens encanten, pujar i baixar del tobogan també, però jugar amb el sorral…. ja és una altra cosa!!!!!

Segur que quan parlem de sorral a tothom li ve al cap un instrument de poc valor educatiu i on només s’observa com els infants s’embruten i es posen la sorra als ulls i a la boca.

Però per a nosaltres el sorral té un gran valor educatiu, aporta molts més beneficis que el simple fet de jugar i embrutar-se, ja que és una de les millor formes que tenen els infants per aprendre i explorar diferents textures i consistències, fomenta les habilitats motores, l’equilibri, les destreses manipularies, la manipulació fina, desenvolupa la seva creativitat i imaginació, la planificació d’idees, coordinació d’ambdues parts del cos, aprenen  nous conceptes i valors com la companyonia, treball en equip, habilitats socials i de comunicació.

Per què és important que els infants juguin al sorral?

  • Perquè són espais estimulants, definitivament jugar amb la sorra pot estimular la creativitat i la curiositat, ja que s’animen a fer diferents activitats per si mateixos la sorra permet a més que es coneguin conceptes com ple, buit, sec, humit…
  • Perquè afavoreix el desenvolupament físic, els jocs dins del sorral impulsen al desenvolupament muscular i ossi. Al moure’s dins l’espai, els infants utilitzen  grans grups musculars augmentant habilitats motores gruixudes, però també s’estimula la motricitat fina cavant amb les mans o emplenant galledes amb arena.
  • Perquè afavoreix el desenvolupament social, els sorrals conviden a la interacció amb altres infants i encén la imaginació, aquí aprenen a compatir, a esperar el seu torn i a negociar d’una forma divertida. Interactuar amb altres comporta el desenvolupament del llenguatge i a l’augment en les destreses del vocabulari.

Una vegada més jugar ens ajuda a desenvolupar-nos d’una manera divertida.

Us deixem un recull de fotos de les nostres estones al sorral. Una abraçada!!

Noemí i Belén