Hola famílies,

Benvinguts a tots al primer post de la classe dels Dofins!, estem molt contents de poder compartir amb vosaltres tot allò que farem a l’escola. 

Ja portem un mes a l’escola, hem conegut nous companys/es, nous espais, noves mestres, per a nosaltres tot és nou. Però podem dir que el millor moment, on disfrutem, desconnectem i gaudim, és l’estona del pati. 

Lhora del pati és lestona més desitjada, ja que és un espai molt enriquidor on sofereix la possibilitat de desenvolupar el joc lliure, creatiu i cooperatiu. Un espai on els infants es distreuen tot i que sha demostrat que resulta ser més que tot això, perquè té nombrosos beneficis en el desenvolupament tant físic com psíquic.

Fa que els infants adquireixin determinades habilitats socials, com lafectivitat i lempatia necessàries per a una correcta interacció amb els altres, ja que els ofereix la possibilitat de relacionar-se amb els seus iguals sense la presència de ladult.

Totes les activitats físiques, espontànies i lliures, com córrer, saltar, perseguir-se, jugar, ballar, moures milloren  el rendiment, la concentració, la comprensió i la memòria.

Es promou la socialització, la participació i les interaccions entre els iguals i laprenentatge de normes i habilitats per a prendre decisions i resoldre conflictes. 

On la descoberta pren protagonisme i on els límits de les parets i el sostre desapareixen deixant lloc al contacte directe amb el sorral, l’aire, el sol,

Podem definir el pati amb 4 paraules:

  • Versàtil, ens permet plantejar-hi un munt de propostes. Algunes permanents i daltres més espontànies i a demanda dels propis infants.
  • Lliure: quan lespai et permet sentir la sensació de llibertat a lhora de triar els nostres espais de joc i descoberta.
  • Cooperatiu: Els nostres infants roden lliurement per tot el pati buscant i descobrint racons”, i explorant el que més els interessa. Es troben en aquest espai on comparteixen jocs i moments.
  • Global: Les propostes que els infants poden trobar-hi faciliten aprenentatges sense segmentar, per tant, aprenentatges que poden assimilar de forma natural, ja que ells aprenen de forma global.

Us deixem unes imatges dels Dofins al pati, per a que pugueu veure com ho passem de bé!!!

Una abraçada!

Laia