Hola famílies,

Aquesta setmana hem jugat amb el sorral del pati!! Jugar amb la sorra permet als infants crear i imaginar sense límits.

Estrenyent i pastant poden construir muntanyes, castells, …… i es que la sorra és un dels millors jocs de construcció del món.

Jugar amb la sorra és molt divertit, és tota una experiència sensorial, ja que els moviments i coordinació necessaris en l’activitat impulsen equilibradament el desenvolupament muscular i ossi dels infants. 

Jugar amb la sorra te molts beneficis:

  • Expressió sensorial. Tocar la sorra entre els dits és tot un plaer, apreciar el tacte i la temperatura d’aquest material natural proporciona informació pels sentits.
  • Estimulació de la creativitat. Crear formes constitueix una expressió artística i emocional.
  • Educació en la realitat. Jugar amb la sorra manté la curiositat del nen/a, un fet que impulsa la seva motivació a l’hora d’explorar el medi, crear formes, desfer-les,….
  • Desenvolupament de la psicomotricitat. Per jugar amb la sorra els infants fan servir diferents instruments, cubs, pales, rastrells …. Aquests contribueixen a desenvolupar la precisió i el control dels seus dits i les seves mans. A més el fet de moure’s, aixecar-se o seure, enforteixen l’aparell motor i com la sorra és tova no es poden fer mal.

Una forta abraçada!

Mercè i Ana