Hola famílies!

Com ja sabeu s’han incorporat infants nous a la classe. Estan aconseguint una bona adaptació i això ens permet fer les activitats amb normalitat i treballar els temes proposats. Una vegada assolit aquest pas, hem començat a treballar amb les rutines del pensament i a utilitzar les diferents claus del pensament, eina importantíssima en la metodologia VESS. Aquestes ens ajuden a l’hora de fer qualsevol activitat.

A la classe donem molta importància al desenvolupament sensorial. L’estimulació sensorial consisteix en l’entrada d’informació al sistema nerviós a través dels sentits per potenciar les capacitats dels infants i la seva percepció de l’entorn.

Com ja hem dit moltes vegades, el sentit del tacte és el que més desenvolupat tenim en el moment de néixer. Els beneficis del contacte dels nadons, pell amb pell, amb la mare els primers dies són moltíssims, els ajuda a créixer, a relaxar-se, etc.

Aquest sentit inclou la capacitat de reaccionar davant de canvis de temperatura, humitat i pressió i també l’exploració voluntària dels objectes. La comunicació dels recents nascuts amb l’entorn comença amb el tacte. Durant els primers mesos els nens exploren els objectes amb la boca.

Després prefereixen les mans i poc a poc, la vista va adquirint més importància i li va treien al tacte. L’entorn en què creix un infant influeix de manera decisiva en el seu desenvolupament cerebral. Per aquest motiu, és molt important que els infants rebin, des de que neixen, tota l’estimulació multi sensorial possible.

El nostre cervell necessita informació pel seu bon desenvolupament que depèn de la quantitat i qualitat dels estímuls que rep. L’educació sensorial és molt important perquè l’infant tingui un primer contacte amb l’entorn, ja que ho fa mitjançant els sentits.

A l’escola intentem donar-los tots els estímuls possibles pel seu bon desenvolupament i, com ja sabeu, ho fem amb l’experimentació de tot tipus de materials, objectes, elements, etc. però sempre tenint en compte l’edat dels infants.

Aquesta vegada hem connectat amb l’hivern ,ho hem fet amb la “Panera del metall”. Aquesta panera està formada per objectes metàl·lics que tenen diferents formes, uns són rodons, altres llargs, de diferents textures, llisos, rugosos i de diferents mides, grans, petits i amb tots ells, treballem la sensació de fred. 

Us deixo unes imatges dels Cargols indagant els objectes de la Panera del metall. Hem vist que  hi ha diferents punts de vista i uns prefereixen els més suaus i altres els hi agrada tocar els més rugoses uns els més grans i altres els més petits. Però tots van connectar amb els diferents objectes  i van començar a indagar sense problemes tot i que algun cargolet va estar observant abans de començar a indagar.

Petonets!!

Núria

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!