Hola famílies,  

Avui us volem parlar del JOC HEURÍSTIC, és una proposta en la qual un grup d’infants explora objectes no catalogats  en didàctics i els combina lliurement.  

Aquest joc exercita i enriqueix les capacitats dels infants físiques, mentals, emocionals i socials. Genera una  atmosfera de treball en el grup i dona l’oportunitat a l’adult de conèixer millor a cada un dels nens/es.  

L’infant pot arribar on desitja i desitja tot allò que veu. Tot l’interessa i te necessitat de tocar-ho.  La seva habilitat manual i la capacitat de manipulació augmenta considerablement i això el fa interessar-se per les  relacions entre els objectes.  

El joc heurístic s’ha plantejat pensant: en les possibilitats evolutives dels infants. i en la situació del grup en l’escola  infantil.  

El que aconseguim amb aquest joc és que els infants:  

  • Facin un gran pas en l’estructuració del seu pensament.  
  • Treballin autònomament, cadascú al seu ritme i amb llibertats d’elecció de materials.  
  • Concentrin l’atenció en la pròpia activitat i amb els objectes.  
  • .Valorin el material, facin un bon ús i el respectin.  

És una proposta que dona llibertat de moviment, facilita abundància de material per explorar, ofereix objectes  susceptibles de ser combinats i diferents a cada sessió, permet als infants treballar junts i tranquils. És basa en dues  regles: respectar els companys/es i respectar el material.  

El paper de l’infant, és combinar el material de maneres molt diverses: ficar i treure, omplir i buidar, obrir i tancar,  penjar i despenjar, agrupar i separar, estirar, abocar, etc.  

I descobreixen que: Les coses hi caben o no, s’aguanten o cauen, les diferents mides unes són més petites que les  altres, queden encaixades o s’escapen, cada objecte, situació o acció té una paraula.  

Laia 

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!