Hola famílies,

Avui us volem parlar d’un recurs que sempre ha sigut una de les fonts d’aprenentatge més riques i completes per treballar amb els infants.

Quan llegim un conte a un infant, a més de compartir amb ell una estona agradable, afavorim l’aprenentatge i l’adquisició d’habilitats bàsiques per a un bon desenvolupament.

Aquesta activitat també ajuda a desenvolupar la comunicació oral, adquirir vocabulari nou i millorar la comprensió, l’aprenentatge i l’ús d’estructures sintàctiques més complexes, així com el desenvolupament gramatical. També millora la capacitat d’escolta i atenció, així com el desenvolupament d’aspectes bàsics de la comunicació com la participació activa i el torn de paraula.

A més, afavoreix la imaginació, la creativitat i la gestió d’emocions. També permet descobrir i comprendre el món que ens envolta, ja que possibilita la identificació amb els personatges.

Un altre aspecte que cal destacar del treball amb contes és que desperta l’interès per la lectura i en fomenta l’hàbit. Tot això facilitarà que en el futur els infants puguin gaudir-ne i aprofitar-la com a font d’aprenentatge i de plaer.

És important que a l’hora de triar-ne un es tinguin en compte aspectes com el format, el tema, l’estil, la complexitat, l’extensió, el propòsit, etc. D’aquesta manera, traurem el màxim profit a l’experiència.

A continuació, tenint en compte els criteris esmentats, ús presentem un seguit d’obres que poden resultar molt interessants i que les hem treballat a classe.

  • Com la “L’erugueta goluda” d’Eric Carle. És un conte per al cicle d’infantil que ens permetrà treballar una gran quantitat de conceptes com els nombres, els colors, les fruites, diferents aliments o els dies de la setmana a través de la història de la protagonista, que viu un canvi important al llarg del relat.
  • El monstre de colors”, d’Anna Llenas. El monstre de colors no sap què li passa. S’ha fet un garbuix d’emocions i ara li toca desfer l’embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà petits i grans en el fascinant llenguatge de les emocions.
  • L’elmer”, de David McKee. És una opció fantàstica per treballar amb els més petits. El respecte, la solidaritat i la visió positiva de les diferències són alguns dels valors que s’hi presenten i que poden ser un bon recurs per a l’educació de la convivència.
  •  “Peix irisat”, de Marcus Pfister. Aquest peix és el més bonic de l’oceà, no té amics per jugar. Amb aquest conte podrem treballar la importància de compartir i respectar els nostres iguals.
  •  “De què fa gust la lluna”, de M. Grejniec. Com que l’estructura i les il·lustracions són repetitives ajuda a la comprensió i expressió oral. Els personatges de la història són un grup d’animals del bosc i la selva que volen tastar la Lluna per saber quin gust fa.

Us en deixo unes fotografies perquè observeu el nostre racó de lectura!

Petons!!!

Laia