Hola famílies,

Avui us volem parlar de la importància del joc lliure de construcció, concretament els “Ecoblocs”, els ecoblocs són peces de fusta (obtingudes a partir de processos de poda), tallades amb precisió per facilitar l’apilat en diversos nivells i amb formes irregulars naturals.

És molt important en el creixement dels infants, ja que necessiten materials per a fer construccions i així poder representar tot el seu món simbòlic.

 Els permet jugar sense límits i manipular l’entorn com ells vulguin (fent grans construccions o molt petites, integrant-les al seu joc simbòlic o no), el que dóna molta força a la seva imaginació. 

És un joc que els hi aporta sempre gran satisfacció i una sensació d’èxit que alimenta la seva autoconfiança i autonomia. A més a més, els permet pensar creativament, inventar i resoldre problemes.

Jugar a construir augmenta les habilitats motores, espacials i de psicomotricitat fina, així com la coordinació ull-mà pel que es formen indirectament les bases per la lecto-escriptura.

Aprenen sobre els atributs i característiques dels diferents materials (equilibri, simetria, dimensions, perspectiva…), i diferents formes d’utilitzar-los. 

Contribueixen no només a les habilitats matemàtiques, sinó també de llenguatge i inclús socials i emocionals, pel molt que facilita el joc cooperatiu i en equip. 

Quan oferim aquest tipus de joc els principals beneficis són:

  • Fomenten la creativitat i el joc simbòlic dels infants. 
  • Desenvolupen la intuïció i l’agilitat mental.
  • Ajuda a treballar les seves destreses motores gruixudes i fines i a millorar la coordinació ull-mà.
  • Estimula el seu desenvolupament social i cognitiu. 
  • Aprenentatge sobre conceptes espacials com el volum gran-petit, alt-baix, curt-llarg, formes geomètriques.
  • Ajuda el fet que l’infant sigui més organitzat, el mateix joc fa que aprenguin a ordenar i classificar peces.
  • Potenciar la capacitat de concentració durant el joc.
  • Desenvolupen habilitats motores mitjançant el maneig de peces. 

Us en deixo unes fotografies i veureu que bé ens ho hem passat!

Petons!!!

Laia

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!