Per a comprendre cal pensar…

Famílies i amics,

Aprendre a pensar, pensar per aprendre i comprendre i formar hàbits de ment des de ben petits, això és el que pretenem des de la nostra petita escola a través de la metodologia o model VESS.

Avui els ciutadans del món necessitem ser de ment oberta, ètics, participatius, col.laboradors i tenir habilitats de pensament ben desenvolupades per a prendre bones decisions que li donin valor al que som i al que fem.

Evidenciar els processos de pensament, valorar les seves idees i aportacions, construir en grup, i permetrer que siguin ells/es els protagonistes dels seus aprenentatges forma part d’una cultura en la qual l’infant creix i es fa part activa com a protagonista per a la resta de la seva vida.

El nostre propòsit, és facilitar i estimular la creació de cultures de pensament crític i visible en l’entorn de l’infant, i el d’estimular-lo per a ser un membre actiu d’aquestes cultures.

Si volem comprendre alguna cosa és important que:

  • Juguem a connectar amb altres coses similars.
  • Fomentem mirar-ho des de diferents perspectives i diferents punts de vista.
  • Descrivim assenyalant les evidències
  • Fem preguntes al respecte.
  • Fomentem treure conclusions i descriure com funcionen les coses.

El millor de tot és que tenim les eines ideals per a fer visible aquest pensament dels infants i són les rutines de pensament, a través de les quals podem definir hàbits de ment, utilitzar eines de pensament, mirar l’infant com algú que pensa i té molt a dir i treballar cooperativament.

Aquesta setmana podeu veure com els Cangurs hem utilitzat diferents rutines de pensament vinculades al model VESS per a descobrir la primavera, cada grup amb un rutina diferent i amb diferents visions de les coses, però tots amb un objectiu comú, fer visible el nostre pensament!

Per a comprendre necessitem pensar, per actuar adequadament necessitem comprendre.

Una abraçada,

Noemí i Belén.

 

Related posts