Hola famílies !

A la classe dels Cargols cantem cada dia amb les nostres titelles. Tenim una capsa, que és el nostre cançoner, amb les titelles guardades. Ara ja saben que hi ha dins i es posen molt contentes quan l’agafo.

Les cançons són un recurs molt utilitzat tant a l’escola com a casa, de seguida capten l’atenció de la mainada. La música ha estat sempre present en la nostra societat. Segur que heu observat que quan algun nen plora, crida, etc., si ens posem a cantar ho deixa de fer, les cançons tranquil·litzen als infants. Podem dir que una cançó la pot interpretar qualsevol, és un element musical que ens permet establir una comunicació directa amb els infants.

La música és un llenguatge universal que millora l’atenció, la motivació, la creativitat,etc. Podem considerar la música com un llenguatge artístic. És un mitjà de comunicació que fem servir les persones per fer entendre als infants el que passa al seu entorn, és molt fàcil comunicar-se amb ells a través de les cançons.

La música és important en el desenvolupament dels infants  ja que incideix d’una manera natural en els aspectes cognitius,motrius i emocionals. A través de les cançons i els jocs de falda els nens poden  iniciar-se al descobriment  del seu cos , la dansa i el ritme i aprendre a expressar-se .

Cantem amb les titelles perquè pensem que són una molt bona eina educativa que ens ajuden a captar la seva atenció durant l’estona que estem cantant.

Creiem que les cançons formen part d’altres moments de la vida escolar, com estones de joc, de celebració, de descans, etc., adequades lògicament a cada moment específic. Hi ha cançons per escoltar, per ballar, per treballar els hàbits (rentar mans, recollir, anar a dormir), etc.

A mida que van creixent, comencen a “ballar” al so de la música i sovint acompanyen amb mímica les cançons conegudes, picant de mans, movent les mans, etc.

Hi ha diferents tipus de cançons, alguns són aquests:

Moixaina:per els més petitons,és una canterella amb la que anem acaronant, bressolant…l’infant.

Cançó de falda : cançons que cantem amb els infants asseguts a la nostra falda afavorint la relació adult- infant.

Cançó de bressol: utilitzades per fer dormir la mainada, són lentes, suaus.

Cançó mimada: cançons infantils acompanyades de mímica i gestos que els infants van fent.

Cançó de diada: cantada per algun esdeveniment concret, aniversari, festa tradicional,etc…

Amb les claus del pensament podem saber, per exemple, com són les titelles, quines ens agraden, més encara que no a tots en agraden les mateixes, que hem de tenir cura d’elles

Petonets

Núria

 

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!