Cançons i titelles!!

Hola famílies !

Una cosa que fem cada dia a la classe i que agrada molt a tots els Cargols és cantar amb les titelles. Tenim una capsa, que és el nostre cançoner, amb les titelles i els cargolets mostren la seva alegria quan dic que anem a cantar i veuen que l’agafo.

La música és un llenguatge universal que millora l’atenció, la motivació, la creativita,etc. Podem considerar la música com un llenguatge artístic. És un mitjà de comunicació que fem servir les persones per fer entendre als infants el que passa al seu entorn, és molt fàcil comunicar-se amb ells a través de les cançons.

Les cançons són un recurs molt utilitzat tant a l’escola com a casa, de seguida capten l’atenció de la mainada. La música ha estat sempre present en la nostra societat. Segur que heu observat que quan algun nen plora, crida, etc., si ens posem a cantar ho deixa de fer, les cançons tranquil·litzen als infants. Podem dir que una cançó la pot interpretar qualsevol, és un element musical que ens permet establir una comunicació directa amb els infants.

Cantem amb les titelles perquè pensem que són una molt bona eina educativa que ens ajuden a captar la seva atenció durant l’estona que estem cantant.

Creiem que les cançons formen part d’altres moments de la vida escolar, com estones de joc, de celebració, de descans, etc., adequades lògicament a cada moment específic. Hi ha cançons per escoltar, per ballar, per treballar els hàbits (rentar mans, recollir, anar a dormir), etc.

A mida que van creixent, comencen a “ballar” al so de la música i sovint acompanyen amb mímica les cançons conegudes, picant de mans, movent les mans, etc.

Ara que són més grandets, ells agafen les titelles, les fan ballar i tots junts cantem les cançons, passant una estoneta divertida i de comunicació conjunta.

Hi ha diferents tipus de cançons, alguns són aquests:

  • Moixaina: per els més petitons , és una canterella amb la que anem acaronant, bressolant…l’infant.
  • Cançó de falda : cançons que cantem als infants asseguts a la nostra falda afavorint la relació adult- infant.
  • Cançó de bressol: utilitzades per fer dormir la mainada, són lentes, suaus.
  • Cançó mimada: cançons infantils acompanyades de mímica i gestos que els infants van fent.
  • Cançó de diada: cantada per algun esdeveniment concret, aniversari, festa tradicional,etc.

Utilitzem també la metodologia VESS a l’hora de cantar i ,amb les claus del pensament de la connexió, forma, emoció, responsabilitat, podem saber moltes coses de les titelles, quines agraden més, com són, que hem de guardar-les a la caixa al acabar per evitar que es facin malbé.

Petonets

Núria i Belén

Related posts