Hola famílies!

Primer de tot volem donar la benvinguda a l’escola i a la classe dels Koalas a l’Alma i a la Gaia i als seus pares.

L’adaptació és un procés que viuen els infants al començar l’escola bressol.Hi intervenen molts factors, tots ells, especialment emocionals. L’estat emocional dels infants respecte a l’escola bressol és el reflex de l’estat emocional dels pares.Per això us aconsellem viure-ho en positiu i compartir-ho amb el vostre infant.

Els infants s’han d’adaptar a un nou espai, noves persones i compartir-ho tot amb altres infants. Tots han de passar aquest període d’adaptació, en el que , des de l’escola intentem ajudar, a ells i a les famílies, a passar-ho el millor possible. Ajudem a establir uns vincles entre l’adult i els infants i a establir una relació positiva amb les famílies perquè participin i col·laborin del procés d’adaptació. És un moment molt important per tots, la família  s’ha d’adaptar a l’escola, a la seva organització, a la seva normativa , a les educadores i altre personal de l’escola.

Els infants necessiten temps per fer seva l’escola , la classe i ,poc a poc, adaptar-se a les rutines i hàbits propis de l’escola.

Tots els infants , d’una manera o altra manifestaran aquests canvis, uns ploraran, altres no dormiran bé, potser estaran més neguitosos etc… Però tots, amb paciència i tranquil·litat, s’acaben adaptant i a vegades, no volen marxar cap a casa, a l’escola s’ho passen molt bé…

Molt important és respectar les necessitats individuals de cada infant, cada infant té el seu ritme, l’hem d’ajudar i respectar. No tots necessiten el mateix temps per aconseguir una bona adaptació.

A vegades els ajuda portar una joguina, nino, drapet de casa, els hi dóna seguretat.

Sempre ens hem d’acomiadar del infant en el moment de deixar-lo i dir-li que després el vindrem a buscar, mai dir-li mentides.

A l’escola treballem una serie d’hàbits i rutines que els hi seran molt útils al llarg de la vida.

Els hàbits que treballem són:

  • Alimentació
  • Descans
  • Ordre
  • Sociabilització

Dels hàbits i rutines en parlarem en un altre post 😉

Una abraçada!!

Núria