Hola famílies,

Els dilluns a la classe dels Cangurs no és un dia com qualsevol altre, els dilluns al matí alguns Cangurs no els passem a l’aula com la resta de la setmana, els dilluns tenen olor de clor perquè anem a la piscina!!!! És una activitat que compartim només uns quants Cangurets i on ho passem la mar de bé!!

Però anar a la piscina ens aporta moltes més coses que passar-ho bé ja que la natació infantil no només és important per al desenvolupament físic i psicològic sinó que també juga un paper important en el desenvolupament emocional.

En la natació durant la primera infància hi trobem molts beneficis com:

A nivell físic:

  • El desenvolupament motor, els infants troben a l’aigua la possibilitat de moure’s tridimensionalment, amb una gran llibertat i continuïtat de moviments, els permet tenir nocions de desplaçament i distància d’una gran riquesa i sensibilitat el que els portarà a tenir una millor coordinació motriu.
  • Enfortiment del sistema cardiorrespiratori, la natació enforteix el cor i els pulmons, degut al treball respiratori que es realitza a l’aigua s’augmenta l’eficiència en l’oxigenació i trasllat a la sang.
  • Ajuda al sistema immunològic, els canvis de temperatura ajuden als infants a adaptar-se i enfortir el seu cos davant d’agents externs.
  • Ajuda a relaxar-se, desenvolupar-se en el medi aquàtic ajuda a que aquest sigui una via de relaxació.

A nivell neurològic:

  • Augmenta el potencial de la intel·ligència de flux, està demostrat que els infants que han fet natació durant els 2 primers anys de la seva vida desenvolupen una major percepció del món que els envolta, amb el que ja estan aprenent a ser més creatius i observadors, l’aigua estimula la capacitat de joc de l’infant, el que repercutirà de manera molt positiva en aprenentatges futurs.
  • L’autoestima, la motivació i la confiança que dipositen en ells els monitors durant el desenvolupament de l’activitat ajuda als infants a tenir un millor concepte d’ells mateixos, aportant-los valors positius en la relació amb l’entorn i aquells que el formen.

A nivell emocional:

  • Inicien la socialització sense traumes en un ambient lúdic i recreatiu, desenvolupant-se com a persones i el seu entorn de manera natural, la convivència a la piscina amb altres infants els ajudarà a relacionar-se millor a més d’aprendre a compartir i a realitzar activitats amb altres persones, els infants adquireixen més confiança per a comunicar-se i desenvolupar-se en grup ja que estaran en contacte amb els monitors i altres infants.
  • Segons estudis realitzats sobre la importància de l’estimulació en la primera infància, com ho demostra l’informe Pisa, es basa en escollir adequadament el tipus d’estimulació.
  • Una activitat aquàtica programada i fonamentada en aquests aspectes, amb la contenció pedagògica adequada es un pilar fonamental per assentar les bases d’una educació complerta.

Una abraçada!!

Noemí i Belén

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!