Hola famílies,

Benvinguts a tots al primer post de la classe de les girafes!! estem molt contents i contentes de compartir amb vosaltres tot allò que farem a l’escola. Aquesta setmana us portem un post sobre els acords essencials de la classe.

La convivència és la capacitat de les persones de viure amb altres en un marc de respecte mutu, implica el reconeixement i el respecte per la diversitat, la capacitat de les persones a entendre’s, de valorar i acceptar les diferències, els punts de vista dels altres….

La convivència és un aprenentatge, s’ensenya i s’aprèn a conviure.

Per això la convivència escolar, que és produeix dins d’aquest espai i entre els que en formen part, mestres i alumnes, és important des de la primera infància ja que ens ajuda a forjar les pautes socials basades en el respecte entre persones i que té com objectiu mantenir un clima escolar adequat.

Tant alumnes com mestres tenen uns drets i uns deures dins de l’aula que s’han de respectar i complir per a una bona convivència entre uns i altres.

Per això és important establir uns acords essencials entre les dues parts que ajudin a tenir un clima adequat a  l’aula. Aquests acords han de ser consensuats per ambdues parts, perquè partim de la idea que el mestre no ha d’imposar les normes a les seves aules, sinó que trobi la manera de crear-les juntament amb els alumnes perquè creiem que si les normes han estat reflexionades i consensuades per tots tindran una força moral inqüestionable de la convivència en general i si han participat en el seu redactat és més fàcil que les acceptin i les respectin.

Establir els acords essencials conjuntament ens porta a trobar una sèrie d’avantatges:

  • A l’aprovar les normes de convivència de l’aula amb els alumnes, aquests deixem de sentir-ho com quelcom estrany i imposat des de fora, amb el que augmenta molt la probabilitat de que les assumeixin i interioritzin.
  • S’ afavoreix la creació d’un millor clima d’aula, en el que es poden començar a tractar més obertament els problemes i les situacions.
  • Millora el clima de treball a l’aula i  el rendiment del grup augmenta.
  • És una bona forma de treballar estem preparant els alumnes per a viure i participar en una societat democràtica.

A l’hora d’establir els acords essencials hem de tenir en compte:

  • No posar massa normes, però si tenir en compte que tots els alumnes hi participin.
  • Posar les normes en positiu, perquè hem en compte que no estan prohibint sinó acordant.

Per això les girafes ens hem decidit a establir uns acords essencials per a la nostra classe, que ens ajudaran a tenir una millor convivència.

Us deixem unes fotos d’aquest moment on tots ens van implicar al màxim.

Una abraçada,

Belén

 

 

 

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!