Hola famílies!

Ja ha passat una mica més d’un mes des que vam començar aquest curs i podem dir que els Cargols estan adaptats. Poc a poc han anat connectant amb la classe i altres espais de l’escola, com el pati, a relacionar-se entre ells, amb altres infants i personal de l’escola. És importantíssim que els infants estiguin completament adaptats per gaudir de l’estona que hi estan. Emocionalment és un moment delicat i hem d’aconseguir que es sentin segurs.

Cada infant és únic, cada infant té un període d’adaptació diferent i l’hem de respectar. Nosaltres, com a educadores, hem d’estar al seu costat i ajudar-lo en aquest procés. Vosaltres, com a pares, també heu d’adaptar-vos a l’escola i a les educadores. I nosaltres hem de conèixer a tots els infants per ajudar-los a créixer. Tots hem de passar per aquest període d’adaptació. Tot canvi costa i més als infants que no poden preveure el que passarà.

Els infants necessiten un temps per assimilar aquesta nova etapa. L’adaptació la poden manifestar de diferents maneres: plorant, canviant l’actitud a l’hora de menjar, de dormir, estant més inquiets,etc. És molt important que vosaltres, pares, estigueu tranquils, segurs i confiats amb l’escola i l’educadora del vostre fill, ell ho captarà i l’ajudarà en aquest procés.

Una vegada assolit aquest primer pas, hem començat a treballar amb les rutines del pensament i a utilitzar les diferents claus del pensament, eina importantíssima en la metodologia VESS. Aquestes ens ajuden a l’hora de fer qualsevol activitat.

Cada clau de pensament té un color i una funció diferent:

Connexió: groc (ens ajuda a connectar amb el que ja sabem o hem après)
Forma: verd (ens ajuda a descriure les coses)
Canvi: blau (ens ajuda a veure els canvis de les coses)
Funció: vermell (ens ajuda a saber per què serveixen les coses)
Emoció: blanc (ens ajuda a saber quina emoció ens provoquen les coses)
Reflexió: taronja (ens ajuda a preguntar-nos el perquè de les coses)
Responsabilitat: marró (ens ajuda a saber què podem fer nosaltres per les coses)
Causa-efecte: rosa (ens ajuda a veure què passa si fem determinada cosa)
Punt de vista: lila (ens ajuda a veure que no tots pensem igual)

Les tenim penjades a la classe a la vista de tots els infants i ells les agafen, toquen, etc., durant les activitats alhora que jo vaig verbalitzant tot el que fem, veiem, toquem, etc.

Els Cargols han començat a connectar amb les claus pensament que ens ajudaran molt a indagar en les diferents activitats que realitzarem durant el dia a dia a l’escola.

Us deixo unes fotos dels Cargolets amb les claus del pensament. Mireu que contents estan!!

Petonets!!

Núria

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]