Globus !!

Hola famílies!

A la classe dels Cargols hem passat una bona estona jugant amb globus de diferents colors i formes. Ha estat una activitat divertida, tant pels més grandets com pels més petits, que ens ha permès treballar la psicomotricitat. Podem dir que són un material fantàstic pel desenvolupament psicomotriu dels infants, ja que hi poden jugar amb qualsevol part del seu cos, mans, cap, cames, etc.

També afavoreixen les relacions  entre companys, estimulen el gateig, la marxa, en definitiva, el desplaçament de la mainada. Tenen molts beneficis i aplicacions en jocs dels infants que, segons l’edat, es poden anar variant, complicant, canviant, etc.

Els globus estan fets de materials molt manejables, suaus i lleugers, ocupen poc espai i en qualsevol moment i qualsevol lloc hi podem jugar. És un objecte una mica màgic, d’alegria, de sorpresa, etc. Hi ha infinitat d’activitats i jocs que podem fer amb ells i que ens ajuden a controlar la posició corporal, a mantenir el equilibri i a relaxar-se.

Com que són manejables podem fer que canviïn de forma i pes, omplint-los d’arròs i jugar com si fossin una pilota relaxant, de farina o d’aigua.

Els infants més grans poden intentar bufar i inflar-los ells i així treballar la capacitat pulmonar i respiratòria, que serà molt important per la bona vocalització i parla. És una activitat present en els tractaments i exercicis dels logopedes perquè està directament lligada amb la respiració i la veu.

Altres avantatges d’inflar globus són:

  • Exercitar el diafragma fent treballar els músculs que el fan moure i la caixa toràcica.
  • Exercicis pels llavis enfortint la seva musculatura.
  • Millora la parla, la vocalització i l’articulació de sons.

Inflar globus és una activitat molt complicada pels infants i sempre ha d’estar supervisada per un adult. Tampoc deixarem mai globus sense inflar a prop dels infants per evitar accidents.

Com podeu veure els globus són molt més que objectes de decoració per festes infantils i molt més importants del que en principi pensem.

Petonets!!

Núria i Belén

 

Related posts