Cantem amb titelles !!

Hola famílies!

Les cançons són un recurs molt utilitzat tant a l’escola com a casa, de seguida capten l’atenció de la mainada. La música ha estat sempre present en la nostra societat. És un mitjà de comunicació que fem servir les persones per fer entendre als infants el que passa al seu entorn, és molt fàcil comunicar-se amb ells a través de les cançons.

Podem considerar la música com un llenguatge artístic, llenguatge que ens permet una comunicació. Segur que heu observat que quan algun nen plora, crida, etc., si ens posem a cantar deixa de plorar, cridar, etc perquè les cançons tranquil·litzen als infants.

Podem dir que una cançó la pot interpretar qualsevol, és un element musical que ens permet establir una comunicació directa amb els infants.

A l’escola dediquem cada dia una estoneta a cantar, és una activitat habitual i quotidiana. Creiem que les cançons formen part d’altres moments de la vida escolar, com estones de joc, de celebració, de descans, etc., adequades lògicament a cada moment específic. Hi ha cançons per escoltar, per ballar, per treballar els hàbits (rentar mans, recollir, anar a dormir), etc.

A la classe dels Cargols tenim una caixa amb unes titelles xulíssimes que ens ajuden a compartir aquesta estona de música i a cantar les cançons. Aquesta caixa encanta als vostres fills, que ja saben què hi ha i què anem a fer. “La caixa de les titelles” és el nostre cançoner.

Les cançons les triarem segons l’edat dels infants, nens petites, cançons curtetes i senzilles.

Cantem amb les titelles perquè pensem que són una molt bona eina educativa que ens ajuden a captar la seva atenció durant l’estona que estem cantant.

Als nadons els agrada la música, estan acostumats a les cançons alegres, amb ritme i a les cançons de bressol. A mida que van creixent, comencen a “ballar” al so de la música i sovint acompanyen amb mímica les cançons conegudes, picant de mans, movent les mans, etc.

Ara que són més grandets, ells agafen les titelles, les fan ballar i tots junts cantem les cançons, passant una estoneta divertida i de comunicació conjunta.

Petonets!!

Núria i Belén

Related posts